Guido de Rijk

► Guido de Rijk

Getrouwd met Jannette, 2 dochters (Lisanne 1993 en Marloes 1997). Ik woon m’n hele leven al in Rijswijk, met uitzondering van de studietijd. Ik heb de opleiding fysiotherapie in Enschede gedaan (1978-1982). Ik heb de eerste 20 jaar als fysiotherapeut gewerkt in een verpleeghuis in Den Haag en was daarnaast nog parttime werkzaam in een eerstelijns praktijk. In 2002 was ik toe aan iets anders en na wat rondkijken in de regio ben ik fulltime in deze praktijk komen werken.

► Hobby’s

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om een lekker stuk te fietsen, waarbij terrassen prima rustpunten zijn. Daarnaast tennis ik en speel (te weinig) golf. Daarnaast vind ik klussen een leuke bezigheid en vind ik de computer een mooi apparaat.
Vakanties vul ik al jaren op de Veluwe in.

► Beroepsvisie

Als fysiotherapeut ben je altijd bezig met het bewegen van de mens. Normaal gesproken zou bewegen een spontane actie moeten zijn, zonder dat je daarover al te veel moet nadenken. Soms is dat bewegen op de een of andere manier niet meer zo vanzelfsprekend. Misschien moet je zelfs wel goed nadenken over de manier waarop je gaat bewegen. Je ervaart dan pijn of beperkingen.

Als fysiotherapeut wil ik graag samen met u zoeken naar en werken aan de oplossingen voor deze pijn of beperkingen.

► Opleidingen

Ik heb aanvullende opleidingen gedaan op orthopedisch gebied ( Cyriax, D.A.M. (Driedimensionale Artokinematische Mobilisatie)). Ook met Dry Needling kan ik bij klachten ondersteunen.

Op neurologisch gebied heb ik aanvullende opleidingen gedaan voor patiënten met centraal neurologische aandoeningen (CVA, MS, Parkinson).

Daarnaast ben ik (oncologisch) oedeemtherapeut, waarbij ik oncologische patiënten behandel in hun oncologisch revalidatietraject.

Samen met collega Martin ben ik aangesloten bij Claudicationet, waarbij mensen met “etalagebenen” worden behandeld.

Daarnaast ben ik aangesloten bij Parkinsonnet, netwerk Centraal Neurologisch Aandoeningen en PONZ (paramedisch oncologisch netwerk Zoetermeer).

Sinds 1991 ben ik acupuncturist (aangesloten bij de NVA)

BIG-nummer: 39034820204